fredag 3 juli 2015

Swimrun träning: Time NOW

Sista veckan. Nästan overkligt att det är dags. Ingen träning måndag pga lång jobbdag. Retfullt.  Körde kort löprunda i makligt tempo tisdag. Resten av veckan vila. Jag känner mig inte så förberedd som jag tänkt. Har dock varit lite smart och tagit ledigt torsdag och fredag för att kunna ta det i lite lugnare tempo innan och få loss lite av hjärnan till detta i stället för bara jobb. 

Något osäker på vad vädret kan göra med dagen D. Prognosen visar typ årets varmaste dag. 


Med detta i prognosen tog jag under fredagen fram saxen och kapade benen på våtdräkten. 


Alla hejar på med sms och andra hälsningar nu innan loppet - vilket stöd det ger! Verkligen så uppskattat. 

Lördagmorgonen kom, nymornad, sammanbiten, och jag blickar ut över havet - ser lugnt ut på utan. Hoppas det inte blåser upp. 



Förberedelse med resorb att dricka, havregrynsgröt med mosad banan. Och självklart en kopp kaffe unnade jag mig. Bredde några mackor att käka som mellis innan loppet. 



Omklädd till swimrun "understället" och inom minuter kommer Anna och hämtar!


Bussen körde oss ut till Torhamn, i bussen åt vi mack-mellis och dricka. Tror det var 6 fullastade bussar. I Torhamn bytte vi om, kissade, och väntade på starten. 


När startskottet löd drog alla iväg. Ganska många i ett högt tempo. Värmen var kvävande. Helt lugnt och 28 grader i skuggan. Vi hade bara sol dock, ingen skugga längs asfalten. Det bara dallrade av värme och vi bestämde oss för att köra riktigt lugnt. Ganska snart var vi sist i loppet, men det dröjde inte många kilometer förren vi kom i kapp, flera hade börjat gå istället för att springa. Värmen slog hårdare än vad de flesta var beredda på. Vi tog oss de 8 km i grym hetta och såg med glädje fram emot att få kasta oss i vattnet. Drickan som serverades efter de 8 km var inte jättefräsch efter att flera 100 pers innan oss hade doppat sina muggarna vattenbaljan. Men några klunkar blev det ändå. Jag var törstig trots att jag klämt en Cola gel energi och 0,5 liter under löpningen. Jag var lite nervös över simningen, 730 meter. Det gick dock fint att simma. Vi körde som vi övat och planerat. Anna först med koll på destinationen och jag efter i en lina med koll på linan. Väl framme var det över en liten ö och sen i vattnet igen för ytterligare 480 meter. I land på möcklö blev det 3,6 km löpning genom ett fantastiskt landskap. Här fick vi träffa familjerna som hejade på oss och gav oss dricka och energi. Tävlingen hade även de dricka och energi här, blev en halv banan och ett snickers. Efter 300 M simning till trummenäs så fick vi träffa ytterligare kändisar! Grannar, jobbkamrater och familjen igen! Så uppmuntrande! Här med vår lilla fan-club!


Trummenäs var 2000 M löpning och sen väntade 900 meter simning. Den längsta sträckan. Den gick även den bra, och jag hade satt mig för att aldrig titta bakåt. Bara simma på och ibland kolla till Anna framför och destinationen. Jag höll det alla sträckorna och jag crawlade även alla sträckorna hela vägen. 

Det blev sen två korta löpningar åtskiljda av en kort 40 meter simning genom lervälling. Sen över till Säljö och därifrån till Knösö. Vid Knösö landstigning fick vi hejande av Magnus syster och dotter. Jättekul! Vi sprang vidare mot knösö badplatsbryggan dit vi hoppade i och simmade den värsta sträckan mot Verkö. Den var tuffast med mest rörlighet i vattnet. 640 meter i ett mer tufft vatten. Det kan ju sägas att värmen var krävande, men å andra sidan var vattnet lugnt och hade en fin temperatur på 19 grader. Här har jag kommit i land på Verkö udde och möts av flera goda grannar. 



Vidare 3,5 km genom skogen på Verkö. Vid skolan möttes vi av familjerna igen och därefter med ny energi i kroppen tog vi oss till ångbåtsbryggan där avgången från Verkö tog plats. Med sikte mot Hästö över 350 meter vatten tog vi oss utan större svårighet. Några simmare i vägen som vi fick ta oss runt störde lite men fram kom vi. Där möttes vi av en kompisfamilj som hejade! Jättekul så många som stöttat oss längs vägen!  Uppriktigt glada åt det är vi! 2,7 km löpning på Hästö över kuperade gator och sen fram till bryggarberget. Vid handelshamnen var det sista simsträckor och där hade vi familjerna igen! Vilka familjer!!! 


550 meter simmade vi sen till gästhamnen. Seg och tung simning där det bara var att stänga av tankar och trötthet. Upp för en repstege tog vi oss med de sista krafterna och sen väntade endast sista sträckan, löpning 2 km innan vi nådde målet. 5 gels, 1,5 liter dricka, 1 banan, 1 bit kexchoklad, 1 litet snickers, några strips och ett par chips var vad jag fick i mig under resan på 26 km löpning och 4,5 km simning. Vi drog ner våtdräkterna vid några av de längre löpningarna för att hålla oss svala, men vid de kortare löpningarna på ca 1000 M fick våtdräkten stanna på. Fördelen var stt vi hade swimrun dräkter som vi kunde dra ner dragkedjan både fram o bak för att få luft. 

Sista biten över kullerstenarna flög vi fram för att äntligen dundra i mål efter 5 timmar och 57 minuter. 


I mål fick jag min välförtjänta öl och den smakade kalas!



1 kommentar:

  1. Så fantastiskt! Vilken jäkla prestation! Och då har du ändå varit lite krasslig mellan varven. Men shit vad härligt det måste kännas!
    Heja!

    SvaraRadera