måndag 22 juni 2015

Swimrun träning: Time minus 2 weeks

Det fanns inte en chans att jag skulle orka träna på måndagsmorgonen. Kroppen och orken är helt slut denna veckan. På tisdagen hade jag en tid bokad hos osteopaten och alla muskler kändes fräscha så hennes gissning var att kroppen behövde mer bränsle. Hård träning i samband med hektiskt på jobb och privat gav mig en kropp utan ork. Mer kolhyderater tror jag att jag behöver. Så jag lade paleo på hyllan 2 dagar innan plan. Ganska bra ändå med 5 veckor strikt paleo. Men nu ville jag verkligen testa och äta mer blandat för att se vad kroppen svarade med. Käkade en massa gott och lite väl mycket utsvävningar tisdag, onsdag och torsdag. Och faktiskt tror jag nog orken kom tillbaka. Det blev ett långpass på 12 km i torsdags eftermiddag efter jobbet. 

Och såhär glad var jag att få dricka tomma kolhyderater efter 5 veckor med bara vatten och nyttigheter. 


Fredag och lördag ägnades åt midsommarfirande med goda vänner och deras trevliga kompisar. Här Tyra och Valter på en båttur!


På söndagen var jag lite seg men troligtvis mest pga midsommarfest och lite sömnbrist. Kroppen kändes dock bra och swimrunträning med Anna stod på schemat. Sprang - simmade - sprang - simmade - sprang - simmade. Kändes grymt bra att testa några sträcker till. Men det som var lite oroande var att jag fick sjösjukekänningar. Det gungade en del i huvudet och jag mådde nästan illa vid ett par tillfälle. Vågorna ställde till det för mig på ett sätt jag inte känt innan. Känns lite nervöst faktiskt hur jag kommer reagera om det blåser mer. Det är många delar och utmaningar i swimrun som jag inte funderat på innan. Det som också är en omställning är att komma upp från vattnet och känna sig smått groggy och försöka finna lugnet och balansen att trava iväg till fots istället. Sen när stapplandes gått över till löpning tar det en stund att hitta rytm och andning. Svårt, men spännande!Så allt som allt blev det bara två pass denna veckan och om sanningen ska fram känner jag mig osäker på hur man bäst tränar resterande tid. Sista veckan ska jag i princip vila, vilket innebär att nästa vecka är min "sista" träningsvecka innan loppet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar