söndag 21 juni 2015

Swimrun träning: Time minus 3 weeks

En seg vecka med dålig kraft. Det var ren vilja som träningen utfördes. Simning på måndagsmorgonen, 5 km löpning på onsdagen med T, och 8 km löpning mitt i kungabröllopet på lördagen. Veckan avslutades med swimrun träning med Anna på söndagen. Två löpsträckor och två simningar. Kändes rejält i armarna. Jag var inte beredd på att simningen i havet skulle vara så mycket tyngre för armar och triceps än i simhallen. 

Det är liksom inte simningen i sig som är utmaningen utan kombinationen av att simma i havet (och diverse äckliga sjögräs och hala stenar) och att hålla koll på var man ska samt var lagkompisen är. Det blir att glo hit och dit och inte något flyt med takt och andning. 

Det var intressant och bra att testa på även om det redan hunnit bli 14 juni när premiärloppet togs. Vattnet var kanske 16 grader på sin höjd, men våtdräkten gjorde sitt och man höll sig fint varm. Det var otroligt bra att testa utrustningen med så man kan tweeka lite utefter hur det funkar. 


Det var förvånande att märka hur väl skor och våtdräkt flöt. Det var riktigt bra flytkraft. Jag som kör med dolme med kände nästan att det blev för mycket flyt. Men nu har jag övat med dolme så nu tänkte jag testa att köra med det. Dock hade jag inte fixat fästanordning så jag bar den under löpningen. Det var inga problem, utan det var sen i vattnet som det var drygt eftersom dolmen flyter så bra så var det svårt att hålla kvar den mellan låren och den stack lätt i väg. Till nästa simning måste jag fixa något gummiband så den kan sitta fast. 

Det kändes grymt kul och lite läskigt att äntligen testa utrustning och open water sim. Löpning med plask plask i skorna och hur våtdräkten reagerar i de olika momenten. 



Att jag inte haft kraft utan tränat på vilja tror jag beror på kosten. Jag har förmodligen inte fått i mig vad jag behövt nät jag tränat och ätit ganska strikt paleo.  Jag tror i allafall att det har spelat in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar