söndag 7 juni 2015

Swimrun träning: Time minus 4 weeks

Jaha. Då var det en ny vecka. De går i rasande fart märker jag. Och även denna veckan har jag hållt mig till planen. Träningsplanen så väl som Paleo. 
Inledde måndagen med simning innan jobbet. Tisdagens planlagda kortpass i löpning valde jag aktivt bort mot ett styrkepass hemma. Mina knä är känsliga för löpningen när jag inte styrketränar, så jag prioriterade det. 

Onsdag morgon startades med 1500 M i simhallen. Glad som en lärka blir jag av att träna på morgonen. Dock gör det inte sig själv. Det är drygt att packa och göra allt i ordning kvällen innan och sen kl 5.30 är det inte ofta det känns som den mest lysande idén. 

Torsdag blev vilodag och fredagen innehöll löpning. Det var på Västra Marks idrottsplats och innefattade löpskolning med hopp hit och dit, jämfotahopp (MY GOD vad ytterst lite spänst jag har) samt övningar med att springa med isättning av tårna först. Därefter fick jag avnjuta en intervallek. 300 meter, vila 1 min. 200 meter, vila 1 min. 100 meter, vila 3 min. Och så samma igen. 3 set körde vi. Intervaller tror jag stenhårt på gör skillnad för farten. Men hur bra det är må vara så är det absolut fasansfullt plågsamt. Efter intervallerna var belöningen core träning som verkligen är kanon att få gjord. Rygg, mage, armar. Och så lite utfallssteg och annat påhitt som givetvis är guld, men efter intervallerna är man liksom inte så upplagd. Men säkert gör det grym nytta. 


Fredagskvällen innefattade vin hos vännerna. Gott absolut. Men jag undrar om jag inte tål det längre nu när jag äter paleo. Vin är ju mitt "frikort", men jisses. Två glas vin under en kväll och nästa dag är jag halvt förstörd!

Lördagen var vilodag. Och verkligen vilodag eftersom Tyra och jag åkte på spa!På söndagen var det dags för långpass. I mitt schema var målet nu ett pass på 10-11 km. Men med svägerskan som sällskap fick jag till 13 km. Tror vi landade kring ett snitt på 6.50 min per km. Svårt att säga något om tiden. Hela grejen var ju att springa långt, inte fort. Inte heller kan det jämföras med asfaltslöpning. Där vi sprang var det stock och sten att kryssa över. Vi till och med ramlade vars en gång. Så dagens långpass är jag stolt över, det börjar likna långpass och jag har ju faktiskt bara sprungit 13 km en enda gång innan. Annars är det mest 10 km jag kommit upp i. Så duktigt av mig, men knäna och benen har tagit stryk. Inte mycket kraft kvar efter passet. 

All in all 5 riktigt bra pass i veckan. Nästa vecka har vi som mål att testa open water på helgen. Det blir spännande. Och läskigt. Och säkert rätt kallt... Tror bara det är 13-14 grader i vattnet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar