onsdag 20 maj 2015

Swimrun träning: Time minus 6 weeks

Nu behöver jag köra väldigt offensivt med löpningen. Har satt upp som mål tre pass i veckan. Varav ett intervall, ett långpass, och ett mellanpass. 

Tisdagskväll fick härbärga mellanpasset. Det blev 6,3 km. Jag är nöjd med det.    6,46 per km, vilket verkligen är på tok för sakta. En minut till per km ska tiden ner är ambitionen. Men det är första veckan och jag kände mig stark i kroppen och det var mest konditionen och flåset som satte stopp för att få bättre fart.

Onsdag lunch blev det först 30 minuter simning på egen hand och efter det drygt 30 min träning och övningar med simtränarkollegan. Riktigt kul och jobbigt pass som gjorde nytta. 

Fredag, trots att jag kände mig kvalmig och "konstig" tog jag mig till löpträningen på västra mark. Det blev kort löpskolning och sen intervaller. 200 m, vila 30 sek, 200 m, vila 30 sek, 200 m - ja så höll det på. Jag körde 10 intervaller och efter det fick vi en dos av bål, rygg och benstyrka. 

Kanonbra av mig att avsluta arbetsveckan med löpträning. Det har varit en massa jobb, lite extra tankearbete med att äta Paleo och dessutom after work på torsdagskvällen. Trots endast två glas vin så kände jag av det både under tiden och efter. Vill tro att Paleo kosten gjorde mig lite mer mottaglig för vin, eller kanske är det bara så att det blir att jag äter mindre och därför blev mer påverkad än vanligt. Jag inser såklart att vin är i gråzonen när jag ska käka Paleo, men om stunden kräver det så ser jag som att vin kommer trots allt från vindruvor. 

Men oavsett Paleo, vin och jobb så fantastiskt roligt att jag kommit igång i veckan som jag planerade. 

Veckan avslutades även den som planerat med ett "långpass" - 8 km är i detta nu ett långpass för mig. Och jag körde mina 8 km precis enligt plan. Lugnt tempo och ingen stress. Snittade 6.42 i minuten, så ungefär samma som tisdagspasset och kände mig pigg i kroppen efter passet. Passet var extra trevligt eftersom jag hade sällskap av min löpkompis-granne och våra döttrar som cyklade med hela turen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar