söndag 17 maj 2015

Swimrun träning: Time minus 7 weeks (och lite Paleo)

Måndag heller ingen träning. Och även om jag efter Boozt på Mallorca känner mig deltagande i Åsa Nyvalls  "jag gör det ändå klubben" så känner jag att kroppen inte vill. Det är fortfarande infektion kvar i kroppen. I tisdags när jag kom hem som somnade jag kl 19 i soffan, lade mig sen vid 21 och sov hela natten. Väldigt slut alltså efter en lång dag med jobbresa T/R Lund. 

Onsdagens tekniksim med kollegorna missade jag dock inte. Vi körde övningar och träning på crawl med  vår kollega som är simtränare. Det blev alltså inget ansträngande, utan en lite lagom uträkning av kroppen i simhallen.

Under fredagen gick jag till doktorn för att kolla om min trötthet kan bero på allergi. På måndag ska jag ta prover på det. Hon kollade allmänt också och lungor och hjärta lät bra. Lungkapacitet perfekt och endast lite rodnad i halsen - inte konstigt med tanke på förra veckans förkylning.  Hon tyckte att det gick bra att börja träna så smått. 

När jag vaknade på söndagen kände jag mig piggare och på förmiddagen så körde jag träning hemma med olika benövningar mm. På eftermiddagen körde jag 5 km i skogen. Jag satt inte på runkeepern för jag ville inte känna någon tidspress, utan bara känna på kroppen och allt kändes bra. Så nu är det hopp om det.

Jag hoppas också att jag kommer kunna hålla mig frisk nu. I onsdags hade jag min första dag då jag lade om kosten. Efter inspiration av föreläsningen på Boozt av Annika Sjöö så satte jag igång och det har gått fint nu i hela 5 dagar. Jag har hittat en massa recept på Paleoskafferiet och även på 56 kilo, men framför allt har jag använt min fantasi själv.
Jag gjorde den här mellanmålskakan med "lite av varje i" som jag tycker blev god. Stoppade en burk i frysen och superlätt att plocka fram en eller ett par att ta med som mellis. 

0,5 dl Gojibär

1 dl Hasselnötter
0,5 dl Solrosfrö
2 Ägg
1-2 Banan
5-8 Katrinplommon el russin
0,5 dl Linfrö
0,5 dl Pumpakärnor 
1 dl Riven Kokos
1 tsk Vaniljpulver
2 msk Kakao

Detta var vad jag hade hemma att stoppa i mixern, och finns inte allt så är jag helt säker på att det blir jättegott ändå! Jag tog mellan 0,5 dl - 1 dl av de olika ingredienserna, lite på en höft.

När allt var mixat så bredde jag ut det på teflonpapper i pannan och in i ugnen i ca 16-17 minuter på 175 grader. Väl klara så rutade jag upp dem i bitar och sen in i frysen så de varar mer än några dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar