måndag 13 april 2015

Everglades Safari Park - spaning på alligatorer

Allure of the Seas kryssningen lade till i Port Everglades hamn tidigt på söndagsmorgonen. Kryssningen var slut. Vi valde att själva bära ombord vårt bagage istället för att "checka in" det så någon annan bar i land det. På så vis behövde vi inte vänta till förmiddagen för att gå av utan kunde ställa klockan och komma av på morgonen. Så vid 9 hade vi hyrbilen klar på Fort Lauderdale flygplatsen. Fort lauderdale flygplatsen låg nära Port everglades där kryssningen utgick ifrån. Det tog bara 10 min / 13 dollar med taxi för att ta sig där emellan. 

Med vår hyrbil susade vi sedan mot Everglades. Vi var i valet och kvalet hur vi skulle ta oss an den här nationalparken, men slutade med att göra något enkelt. Barnen är ganska mättade på upplevelser och för långa utflykter eller bussturer funkar inte. Så  i utkanten av Everglades låg parken vi valde, den hette Everglades Safari Park.


Parken var inte så stor men det var precis lagom för oss denna dag. Vi inledde med båttur "airboat" i träskmarkerna. Det var härligt med all natur och spännande med båten. Verkligen häftigt hur den svävade fram över markerna. Vi hade säkert tur för vi såg många alligatorer. Både stora, mellanstora och bebisar!


Efter turen kollade vi i ett litet "museum" där de hade några djur och sen visades en liten show där en djurskötare berättade om alligatorer och att de var de intelligentaste reptilerna. Han hade 4 alligatorer i buren där han stod och han matade dem och klappade dem och de verkade känna igen sina namn. Han menade givetvis att så här beter sig inte en vild alligator.


1 kommentar:

  1. Euh, alligatorer är läskiga tycker jag! Det är typ min oro när vi ska till Florida...
    Kram

    SvaraRadera