fredag 3 april 2015

South beach Miami - Oh My God

Bilkörning här är huamig. Magnus är konstant nervös. Detta är bron över till Miami beach där det faktiskt var ganska okej att köra. 


Men innan vi korsade den bron så körde vi från Orlando till Weston som ligger väster om Fort Lauderdale. Där fikade vi hos familjen Hansen. En Verkö-familj som flyttat till Florida, vars yngsta son gick i Tyras förskoleklass. Jättetrevligt att se hur de hade det och att träffa dem. En mysig eftermiddag!


Vid 19-tiden anlände vi på Miami beach och south beach. Fick lära mig att Miami och Miami beach faktiskt är två städer med olika borgmästare och allt. Vi bodde på Miami beach, staden som är en ö. Vi hade hört att man skulle vara på South beach, där var härlig stämning. Det stämde. Dock var vår lägenhet på "Princess Ann appartment suites" kanske bättre lämpad för någon som skulle vara ute o festa på natten och sova på dagen. Jäklar vilket liv, jag sov inte ett dugg första natten. Sån tur är hade barnen inga problem med partyliv, sirener och morgonens sopbilar och glaskross. In i denna gången var entrén. Och korridoren var "sådär" tilltalande. 


Vi lyckades snabbt och smidigt stöka ner och kände oss trots allt som hemma. Själva rummet vi hade var helt okej, det var bara ljudet utifrån som var jobbigt. 
Men läget var kanon och bara ett stenkast till stranden och en jättemysig park, Lummus Park. 

Vi testade bad på stranden på lördagsförmiddagen - helt underbart - och efter det drinkar på Ocean drive. Jättekul att uppleva och värt att testa! 
Det var galen stämning längs South beach och Ocean drive även på dagen. Folk är väldigt avslappnade, vänliga och förvånansvärt lättklädda. Dock ska man vara medveten om priserna. En stor drink som på bilden kostar typ 500 kronor och en tallrik barnpasta med smör typ 100 kronor. Så tipset är att käka inte på de turistiga restaurangerna. Det är för dyrt. Vars en drink till oss i familjen, 2 spagetti och 4 skivor mozzarella med tomat kostade oss 1500 kronor. 

Så på lördagkvällen drog vi oss från turiststråken och käkade på en restaurang en bit nordöst om Lincoln street som hette Sardonia. Italiensk mat som var god och normala priser. Vars sin pasta och dricka till oss alla (vin till de vuxna) kostade oss 600 kronor. Helt klart mer än okej! Söndag morgon inleddes med en löptur på stranden och i Lummus park. 


Därefter tog hela familjen ett dopp. Jag verkligen gillar stranden på Miami beach. Hit vill jag igen!!!1 kommentar: