måndag 13 april 2015

Kryssning Karibien - livet ombord ute till sjöss

För mig var kryssningen där jag tänkte att "där tar vi det lugnt" - men oj vad fel jag hade. Det finns så mycket att göra och se. Vi hade kunnat sysselsätta oss med diverse nöjen hela veckan. Några saker har vi testat men vi har även tillåtit oss att slappa i hytten och att bara strosa omkring. Här är några bilder från båten.
Vi testade lite olika ställen att käka, men mest blev det i buffén på plan 16 och a la carte restaurangen på plan 5, där vi hade bokat "My time" vilket innebär att man kan komma när man vill och eventuellt vänta om det är många som käkar. Det andra alternativet var att bestämma en tid varje dag, tex att man alltid äter kl 20.00 och då finns det samma bord redo  varje dag för en. Men vi gillar ju flexibilitet så därav "My time" valet. Här på den "fina" restaurangen där vi fick testa gränserna för bordsskick. 


Buffén på plan 16 var riktigt bra, frukost, lunch och middag. Ibland kan maten känns smaklös eller lagad utan kärlek när man får det på en buffé, men inte här. Det var fräscht, snyggt och smakade jättebra. Trots att det var buffé var det, under omständigheterna, en ganska lugn miljö. Efter några dagar såg jag att personalen lunkade fram i ett lugnt tempo, de stressade inte omkring som när man har bråttom. Det tror jag gjorde massor för känslan. A la carten var med bra, men efter några dagar då vi testat både den och buffén flera gånger så tror jag att hela familjen tycker att buffén vann. 

Vi har så klart testat andra snackbars, poolbars och en pizzeria flera gånger och alla var väldigt bra. Maten var kort sagt bra här. Nästan gör bra känns det som, vi stoppat i oss mer än vi behöver vill jag nog erkänna. 

När det gäller aktiviteter så testade Magnus en kväll att lyssna på ett ABBA cover band som hette Abbacadabra. Jag var på utebio och såg "The theory of everything" på storskärmar mitt under den karibiska natthimlen. En annan dag såg vi på en Madagaskar show på Aquateatern. En häftig scen som kunde omvandlas till att ha en pool mitt i och även en studsmatta. 
Tyra testade klättring på en klättervägg några gånger. 


Tyra och jag kollade på Draktränaren on ice. Dagtid kunde man åka skridskor på isen. Men där kände väl jag att gränsen gick. Att åka skridskor i Karibien!
Valters favorit blev minigolfen, spelhallen och bad såklart. Badområdet var stort med många pooler, men det var lite för mycket folk. Det kryllade av barn och det var svårt att få tag i solstolar. Dagen i södra Karibien kring Jamaica och Kuba var det vrålvarmt och ingen vind, så då satt folk som packade sillar i poolerna. 


Magnus testade surfa i flowridern. 


Jag utnyttjade löparbanan och gymmet ett par gånger. Gymmet var stort och superfräscht. Magnus hängde på en dag och Tyra en dag!

Tyra och Valter åkte karusell och fick ansiktsmålning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar