torsdag 30 april 2015

Swimrun träning: Time minus 9 weeks

Det krävs beslutsamhet för att gå upp 5.30 på måndagsmorgonen och köra till simhallen. Jag måste plocka fram min beslutsamhet varje gång jag ska upp på morgonen och i väg på träning. Allt måste vara förberett, med packad väska och en plan så det bara är att hoppa i mysbyxorna, ta en shake och sen köra.

Måndag

I måndags inledde jag träningsveckan med simning. Det var en månad sen jag simmade sist och det känns för även här kände jag mig tung i kroppen. Då har jag ändå varit igång fysiskt ett par gånger i veckan på den tre veckor långa semestern. Så jag kan peppa mig med att det varit ännu värre om jag inte varit i gång alls. Men det blev en lite "allmän" simstund utan att pressa mig. Körde lite bröstsim, crawl, crawl med dolme, crawl med dolme och paddlar. Och så varierade jag lite däremellan. Jag försöker köra mest att crawla med dolme eftersom det är så jag har tänkt mig att jag ska köra på simsträckorna i swimrun tävlingen. Totalt är det 4375 meter simning. Det känns som att jag har ett ganska bra flytläge när jag simmar med dolme och det känns som jag får till en bra rytm genom att crawla med armarna. Det är en fördel eftersom det är mycket löpning i swimrun så kan det vara bra att vila benen under sim-ettapperna. Jag har också hört att det är ännu svårare att hålla flytläget när man simmar med skorna på, vilket vi kommer att göra. Så planen är som sagt att ha med min dolme på swimrun-tävlingen.Jag gick crawl-kurs hos Simsällskapet förra terminen och det var jättebra, men sen passade inte tiden så jag kunde inte fortsätta. Dock vill jag få till tekniken bättre och på jobbet ska vi köra crawl-kurs tre tisdagar nu i maj. Vi (jag speciellt) har den stora turen att fått en ny begåvad kollega som inte bara är duktig på jobbet utan även är väldigt duktig simmare och simtränare! Jag hoppas våra träningar på jobbet kommer att ge mig en liten förbättring i tekniken.

Onsdag

Det blev en kort morgonrunda på 3,5 km. Det gick okej att springa, även om det inte blev något tempo direkt. Kände inte att jag orkade så mycket mer. Men jag var glad att jag kommit ut och dessutom är det fantastiskt fint i bokskogen nu med träden som börjar andas grönt och klorofyll och marken helt täckt av vitsippor.

Svaret om varför jag inte orkat fick jag på kvällen. Tjock i halsen och trötthet. Bättre blev det inte på torsdag eller fredag. Bara trött och fortfarande tjock i halsen. Inte alls uppmuntrande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar