torsdag 16 april 2015

Löpning och manateer

Om två och en halv månad ska jag göra mitt första swimrun. För att börja förbereda mig så köpte jag ett par nya dojor som var lite mer lättvikt än mina gamla. Det blev Nike free 5. De är lättare än vad jag är van vid så de känns som en bra början till lättviktsskor. Min swimrun kompis tyckte de var för uppbyggda så hon skickade tillbaka sina. 


Nu har jag testat springa med dojorna på alla mina springturer i Florida och jag tycker de funkar hur bra som helst. Jag har övat att landa mer på tårna ett tag när jag sprungit i mina vanliga skor så det känns som övergången till skorna funkade. Nu har jag visserligen bara sprungit ca 4 km i dem, men inte någon känning alls har jag fått. Så jag kommer fortsätta springa med dem och sen får jag överväga om jag ska ha ett par ännu lättare framöver. Beror ju givetvis också på hur skorna känns när jag testar att simma i dem. 

Vägen jag sprang på Long Key var verkligen ingen fantastisk upplevelse. Annat var det på i Miami på South Beach! Så här såg det ut.


Här syns inga bilar, men trafiken var tung mesta tiden. Så det var inte utan att tankarna snurrade. Bli överkörd av en bil till vänster eller riskera att det dyker upp en alligator från höger. Små ödlor sprang över vägen var 20 meter, men förutom det var det bara en trist väg att springa vid. Det fanns en bro på väg ner mot Key West som de skulle stänga på lördag för att det skulle vara ett brolopp då. Det hade varit roligt att vara med på! 


Efter joggingturen körde jag lite benböj och utfall på bryggan och därefter fick jag min belöning och sitta ner och ta mitt morgonkaffe där. (Som jag smidigt nog hämtar i receptionen på vägen.)I mitt förra inlägg skrev jag halvt skämtsamt att jag var rädd för att simträna i havet för att simma in i en Manat/manatee. Det var väldigt nära sanningen. I morse när jag gick ut såg jag knappt 10 meter från där jag stod ca 6 manateer. De var skitstora och simmade sakta omkring och verkade äta sjögräs på botten. Emellanåt gick de upp och tog luft och man skymtade deras storlek, deras kropp, huvud och fena. Tyvärr var det svårt att fånga på bild. Önskar jag filmat istället. Men liiiite syns på bilderna som bevis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar