söndag 12 april 2015

Royalcaribbean kryssning Karibien - boarding

Söndag förmiddag är hyrbilen inlämnad på Fort Lauderdale AirPort. Därifrån tar vi taxi till Port Everglades och Royal Caribbeans skepp "Allure of the seas". För att få komma in på området måste vi visa våra pass. 

Utanför terminalen får vi lämna de väskor vi vill "checka in". Vi har hemma i Sverige fått vilken information som ska stå på lapparna, men själva lapparna tillhandahåller personalen utanför terminalen. 


Det är sen massor med köer, incheckning och säkerhetsåtgärder, väskscanning, fotografering och handledsband till barnen och "kreditkort" till oss för att ha som betalningsmedel och nyckel till rummet - eller "stateroom" som det tydligen kallas. 

I kön uppmärksammar jag för andra gången eller snarare upprepande gånger detta med amerikaner och likadana t-shirts. De gillar verkligen att samlas i sin gemensamma utstyrsel. "Oh no - family holiday 2015" eller liknande stod på dessa turkosa t-shirts. Bilden blev inte så bra för säkerhetsvakten sa att jag inte fick fotografera. Men som ni ser har jag på kort tid dokumenterat fenomenet på flera sällskap.
Väl ombord kollade vi in rummet. Ett rum med dubbelsäng, en soffa som bäddad ut till att bli barnens säng, ett skrivbord, tv och toalett. 


Vi valde också att ta balkong och denna ut mot vattnet. Det fanns balkonger in mot skeppets insida också. I hytter som jag tror kallades "D1" så är balkonger lite större utan extra kostnad. Ett tips att kolla upp! De var slut när jag bokade tyvärr, men jag tycker vår balkong funkar fint också!
1 kommentar:

  1. Ha ha, lite kul med tröjorna! Kanske något att tänka på inför Mallis 😂
    Kram

    SvaraRadera