söndag 12 april 2015

Kryssning Karibien - stopp Mexico

Cozumel - en mexikansk ö var destinationen på sjätte dagen. 


Vi hade inte så höga förhoppningar för det är så svårt att veta vad som väntar. Men för att inte behöva fundera så mycket själva och känna oss trygga bokade vi faktiskt en utflykt här. Vi hade läst i utflyktsbladet flera gånger och fastnat för två alternativ som kändes okej, det ens var snorkling och det andra var att bada med delfiner. Sån tur är valde vi delfin-upplevelsen. Det  var något som passade hela familjen och det var riktigt spännande, roligt och en ny upplevelse för oss alla! 

Väl ur båten så var det organiserat taxi till en närliggande park - Chankanaab beach park. Det var många människor med på turen, men allt var välorganiserat och det kändes ändå smidigt. Väl framme i parken fick vi info och sen flytvästar. Vi delades upp i grupper om ca 8 personer och vår grupp gick till den delen av bassängen (egentligen en del av havet som var inhägnat i Chankanaab) där vi fick träffa delfinen. Vi fick sen testa flera saker, ge den en kyss, klappa den, låta den simma med en när man höll hans fenor och att ligga på en flytplatta och låta delfinen putta en framåt. Delfinen var så slät och mjuk och så mysigt att vara nära en så vacker varelse. Hela familjen uppskattade aktiviteten och hela känslan i Chankanaab beach park


Vi fick också titta på och klappa en manat. Ett konstigt djur som såg ut som ett mellanting mellan en säl, elefant och delfin. 


Därefter köpte vi bilder på oss och delfinerna. Givetvis fick man inte ta kort själva utan det var en inkomst källa för Chankanaab beach parkVar man än är så blir det hur dyrt som helst. Men just denna parken tyckte vi var värt det, speciellt då vi sen under palmerna hittade några hängmattor på stranden där vi spenderade ett par timmar. Helt makalöst vackert och fint. 
På eftermiddagen tog vi taxin tillbaka och samtidigt svalkade vi oss med en mexikansk SOL öl!


Tillbaka i hamnområdet stannade vi på en pub med värsta härliga stämningen. Det var hög musik och de spelade bara gamla godingar och alla sjöng och var glada. Givetvis mest turister från kryssningen - eller någon av kryssningarna - för det låg tre stora kryssningsfartyg i hamnen på Cozumel. Här visade kryssningsfolket lite partyanda. Barnen fick vars sin jordgubbsdrink och vi vuxna spann vidare på det mexikanska temat och beställde nachos med tillbehör och vars en frozen margerita. Riktigt mysigt och festligt! Lite ballongfigurer fick vi också tilldelade!
Jag tror hela familjen enas om att Cozumel och Mexiko var kryssningens höjdpunkt. Vi hade det jätteroligt, upplevelserikt och avslappnat på en och samma dag. 

1 kommentar: