onsdag 1 april 2015

Seaworld Orlando Florida

Efter tisdagens frukost begav vi oss till Seaworld - en av de åtskilliga nöjesparkerna i Orlando. Vi valde Seaworld denna första dag eftersom vi kände oss småtrötta efter resan och vi hade läst att Seaworld var lite mer lugn än de andra parkerna. Vi håller med om det, Seaworld hade en lugn och trevlig atmosfär, inte alls hysterisk och "för mycket".Det fanns tre shower just nu och vi besökte dem. Det var delfinshow, smådjursshow och show med späckhuggare. 

Jag tyckte uppvisningen med smådjur, hundar, katter, möss, grisar, ankor mm var riktigt bra. Barnen uppskattade den med. Djuren var riktigt charmiga och så duktiga i sitt skådespel. En show vi inte förväntat oss att se här och ingen av oss har sett "vanliga husdjur" uppträda på detta viset. 


Vad vi förväntat oss var showerna med delfiner respektive späckhuggare. Delfinerna var vackra och roliga att titta på, helt klart fantastiska. Men det är inte utan att upplevelsen blir utefter vad man tidigare har sett och både jag och barnen såg en helt fantastisk delfinshow i Palmitos park utanför Maspalomas Gran Canaria förra påsklovet. Dessutom var vi på Kolmården i somras och även där såg vi delfinshow. Så med det i ryggsäcken blir det inte samma upplevelse tyvärr. Det är inte utan att vi jämför Kolmården med Seaworld. Det är olika typer av parker men jag måste säga att Kolmården står sig bra. Väger man dessutom in att inträdet var typ 800 spänn per person på Seaworld, vilket är ganska mycket i sammanhanget. Karuseller fanns några, men det var långa köer och det kändes som att barnen skulle vara lite längre, kanske 1,30 m. Man fick inte ha ryggsäcken med i karuseller utan låsa i det i ett skåp (mot pengar). Lite omständigt för min smak. Men vi åkte iallafall en jätterolig karusell hela familjen!

Späckhuggarna - Killer whales - hade sin egen show. De var så vackra och gjorde fina konster. Riktigt roligt var det när de skvätte vatten på publiken så massor av rader publik blev dyblöta. Då skrattade vi högt. Men glädjen och allt det vackra grusas av tankarna på att späckhuggarna är i fångenskap. För bara fem år sedan dog en av skötarna under en show. Kanske det bara inte är rätt att vi för vårt nöjes skull håller vilda djur i för små utrymme. Späckhuggarnas fena ligger ner i fångenskap - den står rakt upp i frihet. Undrar varför? Är de ledsna?

Jag tycker späckhuggarna påminner om en blandning av en delfin och en haj. De är lika en delfin i mina ögon, bara större och i annan färg. Sen känns det som de har hajarnas rovdjursinstinkt. 

All in all så var Seaworld en trevlig park och djuren såg ut att vara väl omskötta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar