söndag 12 april 2015

Kryssning Karibien - hytten, dagsplanen och service

I vår hytt har vi en bäddsoffa som vår hyttansvarige bäddar ihop till att bli en soffa varje dag och på kvällen är den tillbaka som en säng. Det är samma kille varje dag och han är väldigt serviceinriktad. Här är rummet med familjen slängd på sängarna med surfplattor mm. 
På kvällen får man även program för följande dag framlagt. Vi har några stycken nu!


Vill man ha hjälp att boka utflykter så finns det personal tillgänglig för det och vill man ha barnen i barnklubb, så finns det. "Kids club" finns i tre åldersgrupper, 3-5 år, 6-8 år och 9-11 år. Tyra ville inte testa, men Valter fick testa en stund på dag 5. Han vill det själv, antar att han tyckte det verkade kul med lite barn att leka med. Personalen menar att det inte är ett problem att de inte kan engelska, men det känns ändå inte så bra att barnen inte kan göra sig förstådda. 

Service och attityd hos personalen är väldigt bra. Alla är jättetrevliga, artiga och gulliga mot barnen hela tiden. Vi har inte stött på en enda som är "typig" utan de är verkligen bra. På sina namnskyltar står vilket land de kommer ifrån, många kommer INTE från USA utan andra delar av världen. Kanske därför det är en trevlig känsla med blandade kulturer och människor som jobbar och har ett äventyr i en annan del av världen. 

Så väl omhändertagen bli man sannerligen, men jag måste ändå nämna att det kommer inte gratis. De har lagt på 12 dollar dricks varje dag per person i service. Hela tiden detta med dricks som läggs på utan att man har ett val. Det tycker jag är jobbigt här i USA. Vi betalde en hel del för kryssningen och trodde det skulle vara all inclusive känsla och att man inte behövde tänka så mycket mer på pengar, men Royal Caribbean tar varje chans till merförsäljning och diverse sätt att få en att handla mer. Det är dryckespaket (20-40 dollar per dag beroende på innehåll), internetuppkoppling (typ 140 dollar för en vecka om man har 2 enheter), utflykter på ställena som vi stannar med priser som är helt galna. Tusenlapparna bokstavligen rullar från kontot. Och för att göra det ännu lättare att spendera pengar så kopplar man rumsnycklen till sitt kreditkort så man kan när som helst betala med nyckelkortet, från drinken i baren till arkadspelen och utflykter. 

Vi valde bort dryckespaket, all dricka ingår vid måltider och det är det nästan hela tiden. Visserligen inte alkohol, men även om vi köpte ett glas vin till middagen så kom vårt dryckeskonto bara upp i bråkdelar av kostnaden för ett dryckespaket. Vi lät även bli att ha internet denna veckan. Ovant, men helt klart något vi överlever. 

Jag kan också nämna att på kryssningen är de oerhört måna om hygienen. Det är handsprits maskiner överallt. Precis överallt. Och i restaurangen möts man av en som hälsar en välkommen genom att dänka handsprit i handen till en. 2 kommentarer:

 1. Wow, vilken resa! Det ska bli fantastiskt spännande att höra mer!
  Oväntat - men härligt - att ni valde bort internet. Gissar att det kan vara nyttigt 😊
  Nu till den stora frågan - har du läst några böcker?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ut första boken dag 1, dvs på flygresan. Bok 2 var utläst i Miami och bok 3 på kryssningen. Så andra halvan av resan har jag inte haft nån bok. Jag beräknade fel i antal helt klart :)

   Radera