torsdag 30 april 2015

Swimrun träning: Time minus 10 weeks

Det har länge känts som det har varit "god tid" till att få igång träningen rejält, men det börjar nog ändra sig till att bli "nu måste jag börja ordentligt". Swimrun första helgen i juli och tiden går fort.

Tisdag

Tisdagen fick sig en skogsrunda på 5 km. Kändes precis lika tungt som i söndags. En del av den tunga känslan var troligtvis för att jag käkat bara en halvtimme innan och sen haft något dålig sömn på natten och jobb iväg i Karlshamn på dagen. Eller jag hoppas det är bidragande orsaker för snart vill jag att det lossnar och känns lite lättare i benen.

Nya träningskläder testade jag i alla fall. Snygg väst och matchande kompressionsbyxor. Så även om jag var tung i kroppen så hade jag snitsiga kläder, hahaha.Fredag

Fredagseftermiddagen tränade jag tillsammans med ett 40-50 tal andra löpsugna människor. Jag behöver växla upp mina lunkande 5 km rundor så jag kommer upp i längre sträckor med högre kapacitet. Målet är att jag ganska snabbt ska växla upp och springa 10 km några gånger under maj och sen i juni vara uppe i 15 km för att så mycket som möjligt vara redo för att kroppen ska hålla för de totala 26260 meter som ska avverkas till fots första lördagen i juli.

Så med tränaren Martin Söderberg och BLTs "hitta flytet" http://www.blt.se/hitta-flytet/ så fick jag vara med på idrottsplatsen Västra Mark för löpträning, core-träning samt så kördes intervallträning. Helt gratis och väldigt bra! Här en bild som jag lånat från blt.se från när de körde sin träning första tillfället.Intervaller

Det var runt banan som vi skulle köra 200 meters intervaller. Uppmaningen var att sikta på 20 stycken. Efter varje 200 meter (halva banan runt)  i högt tempo så var det 30 sekunders vila. Och sen 200 meter snabbt igen. 30 sek vila, och så vidare. Det var grymt jobbigt med intervallerna och jag kämpade på. Jag kom upp i 18 stycken och jag är ganska nöjd med det, för i ärlighetens namn hade jag utan svårighet kunnat stanna vid 11 stycken och känna att nu får det vara nog.

Så fredagen inleddes starkt med riktigt bra löpträning. Helgen var egentligen tänkt att innehålla ett löppass till, men fredagens träning gjorde att jag inte riktigt klarade det. För mycket träningsvärk helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar