onsdag 1 april 2015

Worldquest resort Orlando - här bor vi.

Vi ville ha tips om hotell i Orlando innan vi åkte hit. Gärna nära till Disney World och parkerna. Vi fick tips av vår resebyrå - Första resebyrån i Karlskrona - om att de haft många nöjda kunder som bott på Worldquest resort Orlando. 

Worldquest resort Orlando är ett ganska stort lägenhetshotell. Det är en bit utanför Orlando och man måste ha bil för att komma hit. Men det är förmodligen likadant oavsett hotell. Hotellområdet känns säkert och välskött.

Vi valde en lägenhet med två sovrum. Det ena rummet har dubbelsäng och ett stort anslutande badrum med badkar, dusch, toalett och två handfat. Det andra sovrummet har två enkelsängar och normalstort badrum precis utanför det. Innanför hallen finns kök, matrumsbord och soffa och tv. Från vardagsrummet kommer man ut till balkongen med plats för ett stort bord med stolar.  Lägenheten var välstädad och ordentlig, inget känns gammalt men heller inte nytt. Det funkar liksom. 

När vi har sovit på Worldquest resort Orlando har jag inte "lagt märke till" sängarna. Det jag vill säga med det är att jag antar att sängarna är sköna. De känns lagom hårda och jag tycker jag har sovit gott trots jetlag. 

Frukosten serveras på ett litet område vid  receptionen. Det är väldigt trångt där men man kan sitta utanför i fin miljö och käka med vilket funkar fint. Alla tallrikar, muggar och glas är engångsartiklar. Jag kan inte mycket om miljöpåverkan av engångsartiklar jämfört med vanligt porslin som diskas, men det känns galet. Så stora mängder sopor det måste bli!


Worldquest resort har en ganska torftig frukost i våra ögon. Det är bagels, rostmackor, muffinaktiga bakverk och sockrade flingor. Vattnig juice från automat och kaffe. Jag läste omdöme innan om frukostar på olika hotell och det var liknande åsikter från oss skandinaver. Fullt av kolhydrater, dåligt med proteiner och frukt. Säkert finns det undantag och Wordquest resort Orlando är mer av ett lägenhetshotell, jag misstänker att traditionella hotell har kanske bättre frukost. 


Poolen ligger utanför frukostområdet och den är charmigt formad och solsängar med dynor runt o den. Det finns också en bubbelpool med varmare vatten i. Jag har lagt märke till att det finns handikapphjälpmedel för att komma ner i poolen, även bubbelpoolen. Är man en familj med behov av handikappanpassning, så verkar det finnas. Även till lägenheterna har jag sett att det rullstolsliftar och rymliga hissar. 


Hotellet känns säkert och ordningsamt och om någon annan tänker besöka Orlando och vill ha tips om boende så ger jag betyget 3.9 av 5. Jag rekommenderar absolut Worldquest resort Orlando.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar